Eszerint az eddig az NGM felügyelte Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) berkein belül, főosztályként működő Szerencsejáték Felügyelet önálló hatósággá válik. Ezt nehéz lenne másként értelmezni, hogy a szerencsejáték-piacnak immár az ellenőrzési területét is szeretné még közelebb húzni magához az Orbán-kabinet - írta a lap.

Ráadásul a munkát a jövőben az eddigi egy helyett két miniszter között osztják meg. A jövőben az NGM a koncessziós rendszer működtetésével kapcsolatban (pályázatok kiírása, pályázat nélküli ajánlattételi eljárások lefolytatása, koncessziós szerződés megkötése, végrehajtása), míg az NFM a szerencsejáték szervezés felügyeletével és az önálló szerencsejáték felügyeleti hatóság irányításával kapcsolatos feladatokban lesz illetékes.

Az eddig utolsóként, tavaly megnyitott kaszinó, a győri CasinoWin mögött a Treff-Klub Kft. áll, amelynek az ügyvezetője Kruppa Zsolt András. Utóbbi üzletember Seszták Miklós közeli ismerőse, olyannyira, hogy feleségeik korábban közös céget tartottak fenn. Korábbi állandó lakcímeik tanúsága szerint Kisvárdán sokáig egy utcában laktak. Kruppa Zsolt pedig jelenleg is ügyvezető-tulajdonosa annak a Várda King Invent Kft.-nek, amelynek egyik telephelye - a cégbírósági adatok szerint - a Seszták Miklós tulajdonában lévő helyi Opel-kereskedésben van - hívta fel a figyelmet a lap.

A Népszava úgy tudja, hogy az új hatóság vezetésével a fejlesztési tárca fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárát, Koszorús Lászlót bíznák meg.