Szereti a kártyát a magyar

A Visa Europe adatai szerint év/év alapon a kereskedőhelyi terminálokon (pos) keresztül lebonyolított tranzakciók összértéke 15,7 százalékkal nőtt Magyarországon a 2013 október elejétől 2014 szeptember végéig tartó pénzügyi évben - adta hírül a cég.
Napi.hu, 2015. január 30. péntek, 19:38
Fotó: Napi.hu

Eszerint az egy Visa-kártyára eső kereskedőhelyi terminálokon keresztül bonyolított költések száma mintegy 14 százalékkal emelkedett Magyarországon.

A Visa összesítése szerint nemcsak a pos-költéseknél, de az e-kereskedelemnél is számottevő növekedés volt Magyarországon. Az online kereskedőknél a Visa kártyás költések értéke egy év alatt 104,1 százalékkal bővült.

Jelenleg két magyarországi bank, az Erste és a Budapest Bank bocsát ki érintéses fizetésre alkalmas Visa kártyát, és 2015-ben további tagbankok kezdik meg a payWave márkajelzésű kártyák tömeges kibocsátását. A Visa 2014-ben gyorsította az érintéses elfogadás bővítését, ma a magyarországi pos-terminálok több mint 30 százaléka alkalmas Visa érintőkártya elfogadására.

A 2014 szeptemberét megelőző egy évben több mint 500 millió Visa-kártya volt forgalomban Európában, azaz minden európai felnőtt lakosra jut egy kártya, és az érintőkártyák száma jelenleg több mint 100 millió.

Hamarosan életbe lép az interchange díjak új, európai szabályozása, és az Európai Bizottság becslése szerint ez a szabályozás 6 milliárd euró megtakarítást jelent majd az európai kiskereskedők számára. A Visa Europe éves szinten több mint 200 millió eurót invesztál új fizetési technológiákba - mondta Nicolas Huss, a Visa Europe ügyvezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2015.01.31 04:39

@Meningitis: Miért VISA kártyát használ ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Meningitis, 2015.01.30 19:51

Dehogy szereti, csak rá van kényszerítve, én spec utálom mikor előttem 2 L tejet vesznek kártyával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html