Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint az egy Visa-kártyára eső kereskedőhelyi terminálokon keresztül bonyolított költések száma mintegy 14 százalékkal emelkedett Magyarországon.

A Visa összesítése szerint nemcsak a pos-költéseknél, de az e-kereskedelemnél is számottevő növekedés volt Magyarországon. Az online kereskedőknél a Visa kártyás költések értéke egy év alatt 104,1 százalékkal bővült.

Jelenleg két magyarországi bank, az Erste és a Budapest Bank bocsát ki érintéses fizetésre alkalmas Visa kártyát, és 2015-ben további tagbankok kezdik meg a payWave márkajelzésű kártyák tömeges kibocsátását. A Visa 2014-ben gyorsította az érintéses elfogadás bővítését, ma a magyarországi pos-terminálok több mint 30 százaléka alkalmas Visa érintőkártya elfogadására.

A 2014 szeptemberét megelőző egy évben több mint 500 millió Visa-kártya volt forgalomban Európában, azaz minden európai felnőtt lakosra jut egy kártya, és az érintőkártyák száma jelenleg több mint 100 millió.

Hamarosan életbe lép az interchange díjak új, európai szabályozása, és az Európai Bizottság becslése szerint ez a szabályozás 6 milliárd euró megtakarítást jelent majd az európai kiskereskedők számára. A Visa Europe éves szinten több mint 200 millió eurót invesztál új fizetési technológiákba - mondta Nicolas Huss, a Visa Europe ügyvezetője.