Szétrepedt egy magyar vonat a síneken

Az utasoknak a töltésen kellett sétálniuk, miután 140 kilométer/órás sebességnél beszakadt a padlózat és félreállították a szerelvényt.
Szabó Dániel, 2018. május 1. kedd, 13:48
Fotó: Napi.hu

A MÁV Vonatinfó adatai alapján kedd délben több mint 3 órás késésnél tartott a vasúti társaság Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő járata. Az Iho.hu cikke szerint Szárliget bejárata közelében úgy 140-es tempónál szakadt be a Győrből Budapestre tartó járat egyik szerelvénye - írja az Index.

A vasúti portál pedig arról ír, hogy az eset óriási zajjal járt, az utastérbe pedig repeszszerűen repültek be alkatrészdarabok, kisebb zúzott kövek. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni az okokról, vélhetően az történt, hogy valami felpattant a pályáról és a szerelvény mozgó alkatrészében akkora kárt tett, hogy az tovább rombolta a Flirtöt.

Miután a baleset megtörtént, az utasokat leszállították a vonatról, nekik gyalog kellett elsétálniuk Szárligethez.

A MÁV tájékoztatása szerint az állomásra érkezés közben felcsapódó sínrögzítő heveder okozta a rongálást. A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékosság. A szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy halálos vasúti baleset is történt: Szabadegyháza közelében egy autó ütközött egy Intercity vonattal.

A fotó forrása: IHO/Facebook.

HOZZÁSZÓLÁSOK