Nagy bajba kerülhet a Sziget - elindult a torpedó

Elképzelhető, hogy az Óbudai-szigetre vezető K-híd felújítása és a Sziget fesztivál egy időpontra esik, ami felborítja a rendezvény megközelítésének szokásos rendjét.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 13. kedd, 09:35
Fotó: Napi.hu

Az Óbudai-szigetre, azaz a Sziget fesztivál helyszínére vezető K-híd felújítása a korábbi tervek ütemezése szerint várhatóan 1-1,5 év alatt valósítható meg - válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). E szerint az évente megrendezett esemény elkerülhetetlenül egybe fog esni a felújítás idejével.

A tervezői költségbecslés a komplett kiviteli tervek alapján készül majd el - írta a BKK arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyibe kerülhet a felújítás. A közlekedési vállalat szerint a híd alkalmas a biztonságos közlekedésre, ám a műszaki állapota leromlott. A vasúti pályából átalakított pályalemezt hozzá kell igazítani a mai felhasználáshoz és a teljes hídszerkezet korrózióvédelmét fel kell újítani.

A cég kiemelte, hogy "amennyiben olyan hibája lenne a szerkezetnek, ami nem tenné lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák". A híd felújítása akkor kezdődhet el, ha az ehhez szükséges pénz meglesz. Jelenleg nincs határideje a munkálatok megindításának és befejezésének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cito, 2019.08.14 16:09

@konrada: De ha sokáig készül, a balga nép azt hiszi, hogy ez egy komoly munka és nem tűnik fel senkinek, hogy egy új híd olcsóbban jönne ki, mint ha mészáros és bandája festené le a rozsdát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

konrada, 2019.08.14 14:42

Ahhoz képest, hogy annak idején 2 hét alatt felhúzták, elég komoly időnek tűnik az, hogy 1,5 év kell ennek a játékhídnak a felújításához...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html