Az Óbudai-szigetre, azaz a Sziget fesztivál helyszínére vezető K-híd felújítása a korábbi tervek ütemezése szerint várhatóan 1-1,5 év alatt valósítható meg - válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). E szerint az évente megrendezett esemény elkerülhetetlenül egybe fog esni a felújítás idejével.

A tervezői költségbecslés a komplett kiviteli tervek alapján készül majd el - írta a BKK arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyibe kerülhet a felújítás. A közlekedési vállalat szerint a híd alkalmas a biztonságos közlekedésre, ám a műszaki állapota leromlott. A vasúti pályából átalakított pályalemezt hozzá kell igazítani a mai felhasználáshoz és a teljes hídszerkezet korrózióvédelmét fel kell újítani.

A cég kiemelte, hogy "amennyiben olyan hibája lenne a szerkezetnek, ami nem tenné lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák". A híd felújítása akkor kezdődhet el, ha az ehhez szükséges pénz meglesz. Jelenleg nincs határideje a munkálatok megindításának és befejezésének.