Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy tavaly sem, a hétfőtől életbe lépő korlátozások során sem kell a naponta szükséges termékeknél, ezen belül az élelmiszereknél fennakadásra számítani.

A beszállítók, kereskedők, boltláncok felkészültek - mondta a Bukszának (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) Vámos György, az legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára nem sokkal azután, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette a legújabb intézkedéseket.

Nincs szükség felhalmozásra, az ellátás biztosított. Ugyanakkor a szigorításokról szóló részletszabályoknak minél előbb meg kell jelennie, mert a kereskedelemben dolgozó gyermekes szülőknek az iskolák és óvodák bezárása miatt változik a menetrendje és ehhez kell igazítani a beosztásukat

- mondta Vámos György.

Szavai szerint egyelőre nem tudni, hogy az élelmiszerboltok, drogériák, patikák és benzinkutak mellett lesznek-e más kivételek, de az OKSZ javasolni fogja, hogy a munkavégzéshez szükséges termékeket árusító boltok, például a műszaki cikkeket, irodafelszerelést árusító üzletek, valamint a barkácsboltok is nyitva lehessenek. Az utóbb felsorolt üzletek a tavaly tavaszi kijárási korlátozások idején rövidített nyitvatartási idővel működhettek.

Az OKSZ főtitkára az Indexnek adott interjúban a mostani helyzetről azt is elmondta: A legkevésbé sem jó. Pláne, hogy az elmúlt egy év hatásai még mindig érződnek, de most mindenkinek az a közös érdeke, hogy javuljon az állapot. Hozzátette: "A járvány kezelése a legfontosabb, ehhez pedig szükség van a további korlátozásokra, még ha meg is nehezíti a hétköznapokat. Minél előbb túljutunk rajta, annál jobb lesz, de ehhez kell a zárás, ez kényszerű döntés."