Támogatást kapnak a legalább 560 milliót beruházó cégek

Új program indul azoknak a magyar vállalatoknak a támogatásáért, amelyek hajlandóak legalább 560 millió forint beruházást végrehajtani a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek megvédéséért - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.
Szász Péter, 2020. július 4. szombat, 14:00
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Magyarország megállapodott az Európai Bizottsággal abban, hogy felső korlát nélkül adhat állami támogatást azoknak a vállalatoknak, amelyek beruházásokat vállalnak a munkahelyek megvédéséért - mondta.

A cégek támogatási kérelmeiket jövő héttől nyújthatják be. A támogatás összege a beruházás értékének maximum fele lehet, tehát egy 560 millió forintos beruházás esetén 280 millió forint támogatás jár - ismertette.

A támogatási kérelmeket szeptember 30-ig lehet beadni, a beruházásokat pedig a következő két évben kell végrehajtani - tette hozzá Szijjártó Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.05 09:21

A pénz a pénzhez megy. Ha 50 millát ruháznál be, azt a kormány ingyen kapja ( persze te simán hülye vagy ), de ha 100 millát, akkor sem számíthatsz semmire. Ha látják, hogy van pénzed, máris megy a NAV, hogy elvegye - Orbán nevében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html