Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar gazdaság és a Magyarországon működő vállalatok jól élnek a koronavírus-járvány hatására kialakult új világgazdasági korszak adta lehetőségekkel. Magyarország a gazdasági kapacitások újraelosztásáért vívott globális verseny nyertesei közé fog tartozni - idézte az MTI Szijjártó Pétert.

Ezt szolgálják Magyarországon az alacsony adók, a politikai stabilitás, az infrastruktúra fejlettsége, és az energiaköltségek féken tartása, valamint az, hogy Magyarország legalább két évvel előbbre jár az Európai Unió átlagánál a digitalizáció folyamatát tekintve - véli a miniszter.

A Sick Kft. megrendelésének negyedeit adó autóipar új korszakba lép át, a negyedik ipari forradalom korát a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia határozza meg. A modern ipari automatizáció egyik legfontosabb alkotóelemei azok a szenzorok, melyeket a társaság is gyárt Kunszigeten - mondta a miniszter.

A német tulajdonú vállalatcsoport a világ kilenc országában rendelkezik gyártóegységgel.

Vidó Imre, a szenzorgyártó Sick Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az átfogó fejlesztési és telephelybővítési programjuk a legnagyobb beruházás az 1995-ben alapított kunszigeti társaság életében. 2022 december végéig megduplázzák kapacitásukat, ennek érdekében telket vásároltak, a 9000 négyzetméteres gyártóterületüket 8000 négyzetméterrel növelik, két új épületet felhúzva. A beruházás több magas képzettséget igénylő mérnöki munkahelyet teremt - tette hozzá az ügyvezető.

A cég elektronikusan leadott beszámolója szerint 2019-ben 589 dolgozót foglalkoztatott. A társaság árbevétele tavaly 31,5 milliárd forint fölött alakult, adózás előtti eredményük meghaladta a kétmilliárd forintot.

Ma 6000 német tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát, és a német beruházói közösség hozta Magyarországra a külföldi beruházások negyedét - idézte az MTI Szijjártó Pétert.