Szlovákia felé terjeszkedik a magyar retail specialista

Szlovákiaban terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft, a bolti informatikában belföldön piacvezető cég leányvállalatot hozott létre Szlovákiában.
NAPI, 2012. július 25. szerda, 09:25
Fotó: Napi.hu

Szlovákiában hozott létre leányvállalatot a hazai retail szektor meghatározó szereplője, a székesfehérvári Laurel Kft. Az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a retail szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll. A tervek szerint az első évet a cég a partneri kör bővítésére, a hazai cégcsoport termék és szolgáltatás portfóliójának bemutatására, a helyi lehetőségek további feltérképezésére szánja.

Az előzetes felmérések szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradásokat tapasztaltunk, így elsőre ezekre koncentrálunk majd − ismertette az új cég kilátásait Bessenyei István, a cégcsoport többségi tulajdonosa.

A Laurel 2011-es árbevétele 2,7 milliárd forint volt. Az szlovákiai cégben 51 százalék tulajdonrésze van a Laurel Kft-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK