Debrecen és Szeged után Győrben a legnagyobb a kiskereskedelmi állomány; a megyeszékhely mintegy 76 ezer m2 kiskereskedelmi területtel rendelkezik négy modern bevásárlóközpontban. A főváros után Székesfehérvár és Győr a leggazdagabb megyeszékhely, ahol alacsony munkanélküliség, az országos átlagnál magasabb jövedelem és költési hajlandóság jellemző a városra. A szlovák határhoz való közelség tovább erősíti a helyi keresletet.

"Szlovákia közelsége a többi vidéki városhoz képest egyedi helyzetet teremt a győri kiskereskedelmi piacnak. A város egyértelműen profitál a leggazdagabb szlovákiai régióból érkező bevásárló turizmusból, ami a gyenge forint és az erősödő árérzékenység miatt várhatóan a közeljövőben is kitart" - tette hozzá Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi vezetője, a győri Dunacenter bevásárlóközpont tulajdonosa.

A CBRE ingatlan-tanácsadó elemzése alapján a város lélekszámát figyelembe véve (kb. 131 ezer fő), Győrben kb. 585 négyzetméter eladótér jut egy lakosra, ami a legmagasabb értéknek számít Magyarországon. A négy modern kereskedelmi központ mellett említést érdemel a belvárosi bevásárló zóna, ami sok regionális piaccal ellentétben viszonylag erős szerepet tölt be a város kiskereskedelmi kínálatában.