Szoftvertámogatás induló cégeknek

A Microsoft az induló magyar vállalkozásokat egy három éves időszakra ingyenesen átadandó, 120-150 ezer euró értékű szoftverfejlesztő eszközzel támogatja.
NAPI Online, 2008. november 19. szerda, 17:03
Fotó:

A támogatandó cégeknek több feltételnek is meg kell felelniük, így például annak, hogy 3 évnél ne működjenek régebben, árbevételük ne haladja meg a 200 millió forintot, s tulajdonosaik természetes magánszemélyek legyenek - idézi Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójánakl szavait az MTI. A cégek egy jelképes, 100 dolláros regisztrációs díj befizetése után juthatnak a programokhoz.

A BizSpark program kis- és középvállalkozások alapítását és elindulását támogatja, s ezért a cégek indulási költségek nélkül juthatnak hozzá a számítógépre, webre vagy telefonra való fejlesztéshez szükséges eszközökhöz és technológiákhoz. A BizSpark keretében a Microsoft ezenfelül technikai és marketing támogatást is nyújt a vállalkozásoknak.

A három év során az ingyenesen letölthető szoftverek értéke elérheti a 34-42 millió forintot is. A letölthető alkalmazások között több teljes verziós üzleti alkalmazás is elérhető.

A programban résztvevő cégek számára lehetőség nyílik arra is, hogy megjelenjenek és bemutatkozhassanak az induló vállalatokat megjelenítő BizSparkDB internetes adatbázisban.

A programot partnerek is támogatják, Magyarországon a Junior Achievement Magyarország, a Magyar Startup és Spinoff Egyesület, az Innostart, a Doransky és a Blogter.com Nemzetközi Kft., a Lilly Média, az Enterprise Europe Network és a Kitchen Budapest.

HOZZÁSZÓLÁSOK