Szokott sárga csekket feladni? Itt a meglepetés

Bár a csekkfizetés még sokáig része marad a hazai számlázási kultúrának, évről évre dinamikusan hódít teret az elektronikus számlakezelés a hagyományos módszerekkel szemben. 2017-ben csaknem 10 százalékkal, 608 ezerre emelkedett a Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma - adta hírül a szolgáltató.
K. Kiss Gergely, 2018. február 27. kedd, 10:23
Fotó: Stocksnap

Tavaly már 8,6 millió számlabemutatás és 4,4 millió befizetési tranzakció zajlott a Díjneten. A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társaság elektronikus számlakezelési szolgáltatásán keresztül bemutatott számlák mennyisége 2017-ben közel 8,6 millió volt, ebből 4,4 milliót a rendszeren belül bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek. Tavaly négy új szolgáltató csatlakozott a Díjnethez, amelyen keresztül ma már 27 számlakibocsátót érnek el az ügyfelek .

A számlabemutatások száma 18 százalékkal, 7,3-ról 8,6 millióra, míg a fizetési tranzakciók mennyisége 33 százalékkal, 3,3-ról 4,4 millióra emelkedett egy év alatt. A legtöbb számlát a Díjbeszedő Holding Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a UPC Magyarország Kft., az NKM Földgázszolgáltató, a FŐTÁV Zrt., illetve az E.ON mutatta be a rendszeren keresztül. A UPC ügyfeleinek 28 százaléka kezeli számláit a Díjneten keresztül, a Díjbeszedő esetében 22, míg a Főtáv ügyfélkörében 13 százalék ez az arány.

Ebben az évben várhatóan további jelentős szolgáltatók csatlakoznak majd a rendszerhez, a fizethető számlák körének bővülése pedig a Díjnet Zrt. reményei szerint újabb ügyfelek érdeklődését fogja felkelteni ezen ingyenes számlakezelési lehetőség iránt.

A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. Az ezen keresztül bemutatott számlák felét bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek. A Díjnet biztosítja a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák letöltését a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig.

A csatlakozó szolgáltatók számára a fő előny a számlázási költségek csökkenéséből várható megtakarítás, illetve az ügyfélkapcsolat közvetlenebbé válása, ami a díjfizetési fegyelem erősödésében is tetten érhető - olvasható a társaság közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mentol, 2018.02.28 08:07

HOL a meglepetés???
Eddig tök yo volt, hogy végre nem csak portfolio jelenik meg az Index oldalán, mert az egy tipikus clickbait oldal lett, ellenben a napi.hu-val. De mostanában itt is egyre több ilyen cím jelenik meg, aztán a cikk meg...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.02.27 13:11

Egyértelműen a csoportos beszedés a legjobb, legolcsóbb, a legtöbb banknál ingyenes szolgáltatás. A csekk addig nem fog megszűnni, ill. a lakosság addig nem fog elpártolni, amíg az egyszeri átutalás szinte a számlavezetés havi díjával egyenértékű.
Egy bagatell 450 forintos "csekk" 240 forintomba került átutalva. Ezen kell még a bankoknak "dolgozni".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.02.27 12:14

Aki a mai digitális világban még csekkezik, az megérdemli a sorsát. Az csak anyázzon a sorbanállásokért a postán.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html