Szokott szerencsejátékozni? Több újdonság is jön

Növekszik a fogadások súlya a Szerencsejáték Zrt. értékesítésében, akárcsak a sorsjegyeké, miközben a lottózás visszaszorul. A cég bevétele brutálisan nőtt tavaly, idén újdonságokkal csábítják azokat, akik tesztelnék szerencséjüket.
Komócsin Sándor, 2018. január 22. hétfő, 09:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Folyamatosan nő a Szerencsejáték Zrt. értékesítésében a fogadások súlya, tavaly már a teljes bevétel 45 százalékát hozták, ami egy százalékkal több a 2016-osnál - adta hírül a Világgazdaság. A sorsjegyek eladásának aránya 21 százalékra ment fel, ami szintén egyszázalékos plusz, miközben a számsorsjátékoké (lottók) 34 százalékra zsugorodott.

A vállalatnál még számolják a tavaly mutatókat, de várakozásaik szerint 10 százalékkal nagyobb árbevételről adhatnak majd számot 2017 után, mint amit 2016-ban elkönyveltek. Így 80 milliárd forint fölé kúszhat a cég költségvetési befizetése.

Több mint 50 új bajnokság eseményei kerültek a sportfogadási kínálatba januártól, emellett 2018-ban lesz labdarúgó-világbajnokság, illetve téli olimpia is. A cég a Budapesten rendezendő divízió I/A jégkorongvébétől is sokat vár.

A nyitókép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK