Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós pályázaton az egyedüli pályázó LB Rádió Kft. nyerte el a kereskedelmi médiaszolgáltatási lehetőséget, amely 90,4 Rádió 1 névvel tervezi elindítani az adását - írta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleményében.

A Rádió 1 elnevezés utal arra, hogy a szolnoki rádió is a budapesti vételkörzetű Rádió 1-et működtető - Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó - Radio Plus Kft.-vel közös hálózatba kapcsolódva tervezi a műsorszolgáltatást. A helyi adónak jogszabály szerint "csak" mintegy négy óra saját, helyi műsort kell adnia.

Gyors növekedés

Ezzel a budapesti Rádió 1 már mintegy 30 településen és vételkörzetében - Soprontól Békéscsabáig - lesz elérhető az országban.

A Rádió 1 a Kantar-Hoffmann szeptember-novemberi időszakra vonatkozó hallgatottsági mérése szerint Budapesten a második, országos szinten pedig már a harmadik leghallgatottabb rádió a 15 évesnél idősebbek körében. Az év folyamán több felmérésben és célcsoportban is piacvezető pozíciót tudott elérni az adó - hívta fel a figyelmet korábban a radiosite.hu.

Forrás: radio1.hu

Halasztást kaptak a Hajdúságban

A 2017-ben alapított LB Rádió Kft. két tulajdonosa - a Céginfo.hu adatai szerint - Litter Zsuzsanna és Bíró Balázs, akik sajtóinformációk szerint Vajnának dolgozó ügyvédek. (A pecsistop.hu korábbi cikke szerint Bíró Balázs - akinek közös ügyvédi irodája is van Litterrel - dolgozott többek közt a pécsi fideszes városházának és Csizi Péter fideszes parlamenti képviselőnek.)

A Médiatanács a múlt héten hozzájárult ahhoz, hogy az LB Rádió Kft. 2018. január 2. helyett február 1-jén kezdje meg médiaszolgáltatását a hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói, tavaly elnyert helyi frekvenciákon. Ezek is közös hálózatba kapcsolódnak a Rádió 1-gyel.

Andy Vajna a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.

A nyitókép illusztráció, forrás: Pixabay.