Szörnyűséges állapotok a szaloncukorgyárban

Egy Pest megyei szaloncukorgyártó üzemben tartott ellenőrzés során október közepén többek között 11 tonna alapanyagot és lejárt minőség megőrzési idejű terméket foglaltak le az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.
Napi.hu, 2015. október 27. kedd, 09:13
Fotó: Napi.hu

Megdöbbentő módon épp egy egér fulladozott a fondantban, a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága és a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) ellenőrzése során. Az Örkény Édesség Kft. édesipari üzemében rovarok (legyek, méhek) és rágcsálók is bőven akadtak.  A termékeket takarítatlan helyiségekben, koszos, rozsdás gépekkel, berendezésekkel állították elő. Az alapanyagraktárban egy használaton kívüli targonca is helyet kapott. Emellett a gyártásközi nyomonkövetés is hiányos volt.

A többség feketén dolgozott

A KÜI ellenőrei 28 tételt, több mint 11 tonna lejárt minőség megőrzési idejű, valamint jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszer alapanyagot, gyártásközi selejtet és jelöletlen, lejárt fondant foglaltak le és utaltak megsemmisítésre. Az eljárás folyamatban van.

A NAV-ellenőrök megállapították, hogy a helyszínen dolgozó több mint 70 munkavállaló felét bejelentés nélkül foglalkoztatták, a többieket pedig munkaerő kölcsönzés, illetve vállakozási szerződés alapján. Ez utóbbi jogviszonyok szabályossága jelenleg vizsgálat alatt áll.

Az üzem mindkét hatóságtól milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2015.10.27 21:30

Magyar gyomorba magyar szart magyar seggbe magyar lófaszt. Tessék csak tessék !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2015.10.27 13:33

Bezárni!!!Tulajdonost,ügyvezetőt bíróságra!!!Mi ebben a nehéz???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html