Sztrájkba léptek az ortopéd cipőkészítők

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége a héten munkalassító sztrájkot szervezett, hogy felhívja a figyelmet a szakma alulfinanszírozottságára.
Napi.hu, 2020. augusztus 18. kedd, 13:43
Fotó: Getty Images

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége sztrájkba hívta a magyar ortopéd cipő gyártással foglalkozó vállalkozásokat 2020.08.17-23. között - írta közleményében a szervezet. Közlésük szerint a munkalassító sztrájk célja, hogy felhívja a figyelmet a szakma létét és az ellátás biztonságát fenyegető mértékű alulfinanszírozottságra.

A gyártók nem látják biztosítottnak a szabályos működéshez szükséges forrásokat, hiszen 10 évvel ezelőtt megállapított "hatósági árakon" kénytelenek dolgozni, mely már nem fedezi 2020-ban a termékek árait.

A szövetség direkt erre a rövid hétre időzítette az első, figyelemfelhívó tiltakozást, mert így éri a legkevesebb hátrány a betegeinket, ugyanakkor amennyiben nem tapasztal a szakma érdemi előrelépést a finanszírozásban, ez esetben az ősz folyamán várhatóan több hétig tartó, vagy szükség esetén teljes munkabeszüntetéssel járó általános sztrájkot hirdetünk, hiszen nem tudják a kis gyártók saját forrásaikból tovább finanszírozni az állami ellátást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix10, 2020.08.22 22:15

@narancsragacs:
"-aki sír attól el kell venni ! "

Van benne igazság!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.08.22 21:33

Azért előtte nézzék már meg hogy milyen autókon szaladgálnak a cégtulajok. No meg azt is hogy mennyi jattot szoktak adni az ortopéd orvosaiknak az öregotthon vezetőknek stb.... :)))))
-aki sír attól el kell venni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html