Elmaradt a sztrájk Ferihegyen

Bár korábban arról volt szó, hogy sztrájkolnak hétfő reggel 5 és 9 óra között a Malév Ground Handling (MGH) Zrt. dolgozói, a sztrájkot a hétfő hajnali órákban lefújták adta hírül az Airportalhu.
Domokos László, 2019. április 15. hétfő, 06:59
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Budapest Airport Zrt. járatinformációs oldala szerint az MGH által kiszolgált reggeli induló járatok pontosan felszálltak hétfőn reggel - írta a portál.

Amennyiben megtartották volna, a munkabeszüntetés a Wizz Air, az Air France, a KLM és a Tarom reggeli járatait érinthette volna.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet a múlt héten jelentette be, hogy sztrájkra készülnek az MGH-nál, mert nem sikerült megállapodni a cég vezetésével a követelésekről. Az érdekképviselet egyebek közt 15 százalékos béremelést és kedvezőbb munkaidő-beosztást szeretne. A Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. április 8-i közlése szerint a vállalat még a szakszervezet sztrájkfenyegetése előtt intézkedett egy két részletben történő több mint 10 százalékos béremelésről.

Frissítés

Lefújták a hétfő reggelre meghirdetett sztrájkot a Malév Ground Handling földi kiszolgálónál, minden járat menetrend szerint közlekedik - közölte a Budapest Airport hétfőn reggel az MTI-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK