A napilap úgy tudja, hogy a hivatal illetékesei a szemlén kívül nem végeztek egyéb ellenőrzést, nem kértek hivatalos dokumentumokat vagy betekintést a munkavállalókkal kapcsolatos ügyekbe.

Jogszabály határozza meg a biztosítottakkal kapcsolatos kötelezettségeket, illetve a megyei hivatal köteles jelentést tenni a kialakult helyzetről a fővárosi kormányhivatalnak, elképzelhető, hogy miután meggyőződtek a tevékenység szüneteléséről, vizsgálat indul az áruházláncnál annak kapcsán, megfelel-e a kifizetőhely a törvényes működés előírásainak. Ezt az indokolhatja, hogy a győriek sztrájkja miatt egyebek mellett kifizetőhelyi elszámolások, bevallások és kötelező adatszolgáltatások maradhatnak el a Tescónál - olvasható a cikkben.

A győri bérszámfejtők tegnap a munkaidejük alatt folytatták a munkabeszüntetést. A cég jövő hétfő reggelre kezdeményezett újabb megbeszélést a sztrájkbizottsággal.

Az áruházlánc 17 és fél ezer munkavállalója eközben tegnap - egy nappal a menetrendszerű folyósítás előtt - kézhez kapta januári bérét, ehhez a győri bérszámfejtők helyett egy külsős csapatot mozgósítottak.