Sztrájkoltak egy miskolci járműipari cégnél - megszólalt a munkáltató

Munkabeszüntetés volt csütörtökön a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (S.E.G.A.) miskolci üzemében. A cég bejelentést tett, amely szerint megfontolja a munkavállalók követeléseit.
K. Kiss Gergely, 2019. február 7. csütörtök, 22:57
Fotó: Getty Images

Február 7-én, 9 órától 11 óráig a S.E.G.A. telephelyén az egyik szakszervezet, valamint a munkavállalók egy csoportja figyelmeztető munkabeszüntetést tartott.

A társaság szerint a sztrájkban a munkavállalók közel 10 százaléka vett részt. Ebben az időintervallumban a termelés egy része állt. A vállalat jelenlegi béremelési ajánlata és juttatási csomagja is tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. eltökélt abban, hogy méltányos juttatásokat biztosítson munkavállalóinak, és fennakadás nélkül folytatódjon a termelőmunka a gyárban.

Az Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete (ÉTMOSz) sztrájkfelhívásában egyebek közt 12,5 százalékos általános alapbér-emelést, 2000 forintos havi lojalitási bónuszt, a munkába járás 100 százalékos finanszírozását, valamint többféle karácsonyi bónuszt követelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.02.08 00:02

Mindenhol sztrájkok, pedig ezek már csak az itthonmaradt kevesek... Ezeknek nem szóltak hogy Magyarország jobban teljesít, a gazdaság hasít, meg különben is a tolvaj Orsós az Isten?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html