Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Üzembe helyezték a Vodafone utolsó bázisállomását, és ezzel befejeződött a cég hálózatának rekonstrukciója - mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója a mai rendezvényen. Vadonatúj hálózat minden pontján minimum 21,6 megabites elméleti letöltési sebességet nyújtanak, száz városban és Budapesten pedig a 42 megabitet, a hálózat sebessége hatszorosa az egy évvel ezelőtti maximumnak. A vezérigazgató elmondta, hogy a hálózat alkalmas a 4G (LTE) szolgáltatásra, de azt akkor vezetik be, ha erre megfelelő felhasználói igény mutatkozik, illetve ha rendelkezésre állnak az ehhez szükséges készülékek.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke pedig azt emelte ki, hogy tavaly kezdték el a hálózat modernizációját, s akkor azzal számoltak, hogy idén nyárra fejeződnek be a munkálatok, de azt korábban sikerült teljesíteni. A cég partnere a kínai Huawei volt, amellyel már 2007-ben kapcsolatba került a Vodafone, amikor Magyarországon még nem volt ismert a társaság. Beck elmondta, hogy míg egy évvel ezelőtt, hálózatmodernizációnk kezdetén 673 helység, addigra az újonnan megszerzett 900 MHz-es frekvenciák segítségével csütörtökön már 2432 település lakója számára lesz elérhető a Vodafone  villámgyors mobilinternete. Ráadásul számos olyan településre jutnak el, ahol eddig semmilyen szélessávú mobilinternet-szolgáltatást nem lehetett használni. Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese pedig azt emelte ki, hogy a hálózatmodernizációk során a Huawei-jel több mint 2600 bázisállomást modernizáltak.

A szolgáltatáshoz tehát szüksége volt a cégnek a közelmúltban elnyert 900 MHz-es frekvencia tartományra, aminek használati jogát épp a sajtótájékoztató idején kapta meg a Vodafone. A társaság 15 milliárd forintot fizetett ezért a büdzsébe.

Beck lapunk érdeklődésre elmondta, hogy tíz milliárdos fejlesztésről volt szó, amihez a forrást a Vodafone csoport biztosította a forrást.

Elégedett a tulajdonos

A Vodafone pénzügyi éve március 31-én ér véget, a vezérigazgató az eredmények kapcsán csak annyit mondott, hogy a cégvezetés és a tulajdonosok is elégedettek azokkal.