Az amerikai üzletember esete a magyar polgármesterrel

Jó tokaji borok mellett a mai magyar valóságba is belekóstolt a hazánkban letelepülő magyar származású amerikai üzletember. A tállyai polgármester börtönbe juttatása miatt most bosszúval fenyegetik – ezért tett legutóbb feljelentést.
Napi.hu, 2020. október 17. szombat, 15:57
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

Varga Zsolt

Az Egyesült Államokban sikeres vállalkozó, Táborosi János a világhírű borvidéket, Tokajt szemelte ki, hogy Magyarországon csinálja meg következő nagy üzletét. Nem érte be szőlőbirtokkal és borpincével, többcsillagos hotelt is tervezett ezek mellé. Azzal viszont nem számolt, hogy - ahogy ő számol be a történtekről - a tállyai polgármester, Osika József ott tesz majd neki keresztbe, ahol csak tud. Utóbbira találó jelző, hogy a falu erős embere volt: 2002 óta, azaz tizennyolc éven át vezette a települést. Egyesek szerint ez pedig már a viselkedésén is érződött.

Táborosi beszámolója szerint a nagyjából 220 millió forintos beruházásból Osika és a családja is ki akarta venni a részét. "Amikor leültünk tárgyalni, a tudtomra adta, hogy a nevelt fiát nem lehet kihagyni az építkezésből" - ment bele a részletekbe a vállalkozó a Napi.hu-nak, aki szerint miután kiderült, hogy a nevelt fiú alvállalkozóként a munkák 80 százalékát kaphatja meg, a polgármester, kevesellve azt, "éktelen haragra gerjedt". Állítja, azzal fenyegetőzött, hogy ebből az építkezésből nem lesz semmi, mert polgármesterként akadályozni fogja, ahol csak tudja, majd ezt többször megismételte.

Ahogy az a korábbi hatósági kommunikációból kiderült, a vállalkozó a fenyegető hangvételű beszélgetést mobiltelefonján rögzítette. Az akadályozás sem maradt el a másik oldalról: 2016 szeptemberében a polgármester bejelentést tett az illetékes kormányhivatalban, hogy vizsgálják ki az érintett ingatlanon végzett bontási munkák szabályszerűségét. A kivitelező cég azonban feljelentést tett a történtek miatt.

Választás lesz, bonyodalmak is

Végül a zsarolásba hajló beszélgetések okozták Osika József vesztét: a több évig tartó eljárás után idén augusztusban az egykori polgármestert hivatali visszaélésekért és a hatóság félrevezetéséért jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla. A településen 2020. november 22-én időközi polgármester-választást kell tartani, mert Osika József lemondott. Fontos kiemelni, hogy Osika nem magától hagyta el a posztot, hanem a bíróság a közügyektől is eltiltotta.

A következő hétvégén tartandó polgármester-választáson öt független jelölt indul az alig kétezer lelket számláló faluban. Osika József még szabadlábon, eddig nem kellett a börtönbe bevonulnia.

A történet azonban itt nem ér véget Táborosi elmondása szerint. "A panziónkban a minap öt hívatlan vendég keresett. Arról faggattak, több tanúm van erre, hogy én juttattam-e a börtönbe a polgármestert. Egyre csak erősködtek. Azt kérdezték, tudom-e igazából, mit jelent az a szó, hogy bosszú. És nem félek-e attól, hogy előbb-utóbb utolér" - idézte fel a történteket az Amerikát is megjárt vállalkozó, aki ügyvédei tanácsára napokban újabb feljelentést tett.

Az amerikai útlevéllel is rendelkező John Táborosi, azaz Táborosi János rendületlenül bízik abban, hogy a tállyai közállapotok dacára jövő tavaszig sikerül tető alá hozhatja a 220 millió forintos beruházást.

Varga Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.10.18 14:25

A magyar diktatúra védőhálóján még a legnagyobb országok is fennakadnak.
Ez az az ország, ahol CIA a KGB, vagy bármi besz@rik. Sehol sincsenek a magyar politika ganétúrát tekintve.
James Bond csak egy fing nálunk, itt ne arcoskodjon, mert egy bevásárlószatyros Gizi néni gallyra vágja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.10.18 09:35

Sok évvel ezelőtt, még a fideszes ondóvakarékok uralmának első napjaiban, hasonló beszélgetés révén hangzott el egy 50 milliós "ajánlat" egy vidéki beruházásom kapcsán - mert ugye, gondolni kell a nyugdíjas korra is. Ez az alapgondolkodás Mo-n.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.10.17 21:47

És hány településen zajlanak hasonló módon a kiskirályok vezetésével az események. Csak sokan nem ennyire tökösek, hogy fellépjenek az ilyen helyi kiskirályok ellen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.10.17 16:54

gyertek haza magyarok
itt már alig kell adót fizetni

legfeljebb agyonvernek benneteket
( ennyi meg bele kell, hogy férjen )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html