Nagy leállás jön a Takarékbanknál

A Takarékbank Zrt. számlavezető rendszerei egyesítésének utolsó állomásaként 2020. június végén átállnak a pénzintézet közös számlavezető rendszerére azok a fiókok is, amelyek eddig még más platformot használtak. A zavartalan váltás érdekében 2020. június 26-án, 29-én és 30-án a szolgáltatások egy részét korlátozzák - adta hírül a bank.
Domokos László, 2020. június 22. hétfő, 10:59
Fotó: Napi.hu

Ugyanakkor az azonnali fizetési (afr) megbízások folyamatosan teljesülnek, a bankkártyákkal a számlafedezet terhére lehet fizetni és készpénzt felvenni, a bankfiókok szűkített szolgáltatást kínálva nyitva tartanak és a mobil bankfiókok az előre meghirdetett menetrend szerint járnak. A hitelintézet mintegy ezer ATM berendezése ezen időszak alatt is teljes körűen áll az ügyfelek rendelkezésére.

A váltás nyomán július 1-jétől a hitelintézet 1,1 millió ügyfelét egységes számlavezető rendszerrel szolgálják ki az ország összes Takarékbank-fiókjában.

A bankfiókok a 2020. június 26-ai, 29-ei és 30-ai pénztári és könyvelési bankszünnapokon szűkített szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére - olvasható a közleményben.

Eszerint az ügyintézők a termékekről tájékoztatást nyújtanak, a hitelek előkalkulációját elvégzik. Köthető lakástakarék- és önkéntes nyugdíjpénztári szerződés, biztosítás, átvehetőek az elkészült bankkártyák, az értékpapírokkal és lejáró állampapírral kapcsolatos ügyeket is lehet intézni.

A pénzforgalmi szolgáltatásoknál korlátoz lesz: a készpénzforgalomra vonatkozó megbízások, az afr feltételeinek nem megfelelő átutalási megbízások és a betétlekötési tranzakciók nem teljesülnek ebben a három napban. Az MFB és a VOSZ Pontokon viszont a tárgyalások és az ügyletek rögzítése zavartalanul folyhat. A 15 Takarék mobil bankfiók az előre meghirdetett menetrend szerint járja az országot.

A postahelyeken a takarékbanki szolgáltatásokkal kapcsolatos kiszolgálásra 2020. június 25. után legkorábban 2020. július 1-jén lesz lehetőség.

Az erre a három napra korábban megadott értéknapos, állandó átutalások és csoportos beszedési megbízások 2020. július 1-jén teljesülnek.

A Takarékbank Zrt. azt javasolja ügyfeleinek, hogy pénzügyeik intézésére a bankszünnapok ideje alatt is válasszák a Takarék Netbankot, Takarék e-Bankot és a Takarék Mobilappot.

HOZZÁSZÓLÁSOK