Új magyar bank nyitott meg hétfőn

Hét megyében és a fővárosban összesen 139 fiókkal május 6-án megnyitott a Takarék Csoport új, univerzális kereskedelmi bankja.
Domokos László, 2019. május 6. hétfő, 12:27
Fotó: Shutterstock

Az új Takarékbank indulásakor több mint 140 ezer lakossági és 28 ezer vállalkozói számlát vezet, ez utóbbiakon belül az agrárügyfelek aránya megközelíti a tíz százalékot. A pénzintézetnél 173 önkormányzat bankol.

A közelmúltban ugyanis a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet beolvadt a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-be, amely ezzel egyidejűleg Takarékbank Zrt.-re változtatta a nevét. A csoport központi bankja, amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább, lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt.-re. Bár a társaságok cégjogi egyesülése és az állományok átruházása már április 30-án megtörtént, a Takarékbank - egy kétnapos banki átállást követően - május 6-án kezdte meg működését. Az egyesült hitelintézetek korábbi központjaiban a háttérműveleti igazgatóság egységei (operáció, hitelfeldolgozás, hitel háttérműveleti osztály) működnek, a dolgozókat is ide csoportosították át, a munkavállalók induló létszáma 2019. májusban 957 fő.

Az új bank kezdetben hét megyében (Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Veszprém, valamint kisebb mértékben Tolna) és Budapesten lesz jelen összesen 139 fiókkal. Emellett 2 Takarék-busz szolgálja ki folyamatosan az ügyfeleket Fejér és Pest megye területén, összesen 13 kistelepülésen. A három pénzintézet egyesülésével egységes alapokra került az informatikai rendszer, így ezentúl a hálózat bármely fiókjában intézhetik majd pénzügyeiket.

A takarékok teljes, országos fúziója folytatódik: a tervek szerint október végéig a többi 11 takarékszövetkezet és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. (volt FHB) is beolvad az új kereskedelmi bankba. Ezzel az év végére a Takarékbank aggregált mérlegfőösszege várhatóan több mint 2300 milliárd forintra nő, ügyfeleinek száma meghaladja az egymilliót, és 750 fiókjával a legnagyobb, országos fiókhálózatot üzemelteti majd a hazai pénzintézetek között. Emellett a kistelepüléseken élő ügyfeleket további 15 Takarék-busz szolgálja majd ki az ország összes megyéjében.

A mostani lépés alapvető feltétele és egyben garanciája a Takarék Csoport gyökeres megújításának, ami hosszú évekre előre meghatározza a csoport jövőjét - mondta Vida József, a csoport központi bankjának elnök-vezérigazgatója.

Az új bank fiókhálózata
MegyeFiók
Baranya14
Fejér25
Győr-Moson-Sopron13
Komárom-Esztergom20
Pest és Budapest41
Tolna1
Veszprém25
Összesen139
Forrás: Takarékbank

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.05.06 14:33

Egy újabb Orbán-klán tag mossa tisztára a bűnös úton szerzett pénzét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html