Takarékszövetkezetek a jelzálogpiacon

A Földhitel és Jelzálogbank Rt. újabb vidéki pénzintézettel, a Siklós és Vidéke Takarékszövetkezettel kötött konzorciális együttműködési megállapodást, ezzel az FHB kölcsönei újabb 13 fiókban érhetők el. A bank eddig összesen 30 takarékszövetkezettel kötött konzorciális szerződést és további tárgyalások is folyamatban vannak, egyelőre közel 300 fiókban igényelhetők az államilag támogatott kölcsönök.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 18:16

A kis pénzintézetek idén várhatóan a 2 milliárd forinttal növelik az FHB hitelállományát, amelyet 56,5 milliárdra kíván felfuttatni a jelzálogbank. A bevétel javát az FHB közvetlenül és kilenc nagyobb partnere hozza majd. Az FHB tervei szerint a működés idén már nyereségbe fordul.
Az FHB két jelenlegi vetélytársa az OTP Jelzálogbank Rt. és a HVB Jelzálogbank Rt. Ez utóbbi, egyben a legkisebb, jelenleg a Magyarországi Volksbank Rt.-vel, a HVB Bank Rt.-vel és a ING Bank Rt.-vel áll szerződésben, bár az ING fiókhálózat híján nem közvetlenül, hanem az ING NN Biztosító Rt. üzletkötő-hálózatán keresztül értékesíti a lakáshitel-termékeket. Az ING NN szakértője, Molontai Tamás lapunknak elmondta, hogy jövő héttől már nemcsak az eddigi, használt lakás megvételére szóló, hanem az új lakások vásárlására szóló kölcsönt is kínálják ügynökeik. Eddig mintegy 2 milliárd forint folyósított hitelállományt hoztak az üzletkötőik, ez idén a várakozások szerint további 4 milliárddal emelkedik.

HOZZÁSZÓLÁSOK