Támogatásra "szorul" a magyar multimilliárdos

Képzési támogatásra pályázna az Andy Vajna kezében lévő TV2 kereskedelmi tévécsatorna, ám azt nem árulták el, miért lenne szükségük néhányszor tízmillió forint segítségre, amikor bevételük tavaly közel 24 milliárd forint volt.
Komócsin Sándor, 2017. július 4. kedd, 09:05
Fotó: MTI Fotó

A TV2 hatvanmillió forint képzési támogatást szeretne igénybe venni - derítette ki a Magyar Nemzet cégbírósági dokumentumokból. Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó vállalat valójában azért fordult a cégbírósághoz, hogy törölje az ellene korábban bejegyzett, de időközben megszüntetett végrehajtást.

Vajna András György (Andy Vajna) a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.

Indoklásuk szerint a bejegyzés fenntartása nehézségeket okoz a cégnek, mert a partnereiknek magyarázkodniuk kell emiatt. Emellett a bejegyzés miatt nem pályázhatnak a 60 millió forintos képzési támogatásra sem.

A napilap megkérdezte a TV2-t, hogy mire akarják fordítani ezt a pénzt, de nem kapott választ. A 60 millió forint sok kisebb vállalatnak óriási összeg lenne, ám a tévétársaság tavaly közel 24 milliárd forint árbevételt zsebelt be.

HOZZÁSZÓLÁSOK