Az IdomSoft honlapja szerint az állami tulajdonban lévő cég informatikai hátteret biztosít az elektronikus személyi igazolványokhoz, a választásokhoz, a személyiadat- és lakcímnyilvántartáshoz, a jármű nyilvántartáshoz és az ügyfélkapuhoz is.

A kormány 2012 novemberében - határozattal - államosította az addigi magáncéget. Ez úgy történt, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. 1,32 milliárd forintért megvásárolta a Idomsoft Zrt.-t, amely a közigazgatási informatikai rendszereket szállította. Az indok az volt, hogy az ilyen munkát állami vállalat végezze.

A nettó kétmilliárdos közbeszerzés nyertesei a következő társaságok: Tigra Computer- és Irodatechnikai Kft., Ulyssys Számítástechnika Kft., Easyway Systems Kft., MultiContact Consulting Kft., EN-CO Software Kft., valamint a T-Systems Magyarország Zrt.

Az elvégzendő munka meghatározása így szól: az Idomsoft Zrt. hazai forrásból megvalósuló - alkalmazás-üzemeltetési és alkalmazás-fejlesztési feladataihoz kapcsolódó - projekt tervezési, minőségbiztosítási és igazgatás-szervezési szolgáltatásokhoz  szükséges szakértői erőforrások beszerzése.

Az ajánlatkérő március 8-án kötötte meg a szerződést a nyertesekkel.