BUX
37298

Tárgyal az OTP a vörösiszap-károsult ügyfelekkel

Külön munkacsoport kezdte meg a működését az OTP Bankon belül, amelynek célja, hogy a vörösiszap-katasztrófával sújtott több száz család közül azokat segítse, akik kapcsolatban vannak a bankkal.

Nagy László Nándor, 2010. december 6. hétfő, 17:59

A pénzintézet korábban első lépésként eltekintett az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei 2010. novemberi törlesztőrészletének megfizetésétől. Ezen felül hátralékos tartozás miatt 2010. október 1-jétől jövő év február végéig késedelmi kamatot sem számít fel a bank. A bank a legsúlyosabban érintett, lakás- és szabad felhasználású jelzálog típusú, valamint ingatlanfedezet nélküli fogyasztási hitellel rendelkező ügyfelek problémáját élethelyzetükhöz rendelten, egyénileg kezeli. Ennek érdekében a hitelintézet szakértői munkacsoportja minden, a katasztrófa által súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyféllel e hónap közepéig személyesen tárgyal a segítségnyújtás lehetőségeiről.

Az OTP emellett mostanáig 100 millió forintot utalt át az vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.