Tarlós a Fővárosi Vízművekről: "tömény hülyeség"

Jövő szerdán zárul le az egyeztetés a főváros és a Fővárosi Vízművek befektetői között; ezt követően a Fővárosi Közgyűlés döntése zárja majd le az ügyet.
MTI, 2012. március 8. csütörtök, 19:05
Fotó: Napi.hu

Tarlós István főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján "tömény hülyeségnek" nevezte azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a kormánnyal való egyeztetés nélkül születne döntés a társaság tulajdoni viszonyairól. Leszögezte: nem mondta fel a szerződést, folyik az egyeztetés, amely szerdán zárul majd le. Arról, hogy meg tudnak-e egyezni a társaság külföldi kézben lévő részvényeinek a visszavételi áráról, vagy ténylegesen felmondják a szerződést, később a Fővárosi Közgyűlés fog dönteni.
A városvezető arról is beszámolt, hogy kedden másfél órán át egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, s hírportálok értesüléseire utalva jelezte: azon "egyetlenegy, neve elhallgatását kérő, rendkívül befolyásos politikus sem volt jelen".

Mint mondta, a vízművek ügye nehéz ügy; sem külpolitikai feszültséget nem szeretnének, sem azt, hogy a város rosszul járjon. Arra a kérdésre, hogy a főváros miből vásárolná vissza a céget, a főpolgármester azt felelte: ha a főváros által javasolt árban meg tudnak állapodni, akkor azt a társaság képes kitermelni.

A Fővárosi Közgyűlés február 29-én zárt ülésen határozott arról, hogy felmondhatja a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel kötött szerződést Tarlós István, szerződésszegés miatt. A főpolgármester másnap úgy nyilatkozott: a legkívánatosabb megoldás az, hogy sikerüljön megegyezni a befektetőkkel; amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros.

Aznap a társaság negyedének tulajdonosai, a francia Suez Environnement Hungária Kft. és a német RWE Hungária Kft. is jelezte, készek megegyezni, azonban elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák. A Fővárosi Vízművek befektetői és az önkormányzat 1997. április 11-én kötöttek szindikátusi és menedzsmentszerződést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.03.08 19:17

Várom a végkifejlet újabb fázisát.

Mivel a már jelzett 55 milliárdot nem fizeti ki a főváros, s az 5 milliárd, amit első menetben ajánlottak, nem elég, de a tulajdonosok - és a híradások - szerint elfogadható 25 milliárd megfizetése sem látszik esélyesnek ( bár, ki tudja? - akad még bank, nem állami tulajdonú, amely hitelez a fővárosnak,s hajlandó egy szindikált hitelt megszervezni ), jöhet a felmondás!

Wow! Mi lesz az indok?
Hogyan tudják igazolni és hol?
Biztos vagyok abban, hogy nem a forradalmian független magyar bíróságon.
Ha pedig nem, akkor elég nehéz lesz.
De majd kap valamelyik baráti ügyvédi iroda a mi pénzünkből pár milliárdot, hogy veszítsen el egy pert.
Wow!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html