Tarlós István főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján "tömény hülyeségnek" nevezte azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a kormánnyal való egyeztetés nélkül születne döntés a társaság tulajdoni viszonyairól. Leszögezte: nem mondta fel a szerződést, folyik az egyeztetés, amely szerdán zárul majd le. Arról, hogy meg tudnak-e egyezni a társaság külföldi kézben lévő részvényeinek a visszavételi áráról, vagy ténylegesen felmondják a szerződést, később a Fővárosi Közgyűlés fog dönteni.
A városvezető arról is beszámolt, hogy kedden másfél órán át egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, s hírportálok értesüléseire utalva jelezte: azon "egyetlenegy, neve elhallgatását kérő, rendkívül befolyásos politikus sem volt jelen".

Mint mondta, a vízművek ügye nehéz ügy; sem külpolitikai feszültséget nem szeretnének, sem azt, hogy a város rosszul járjon. Arra a kérdésre, hogy a főváros miből vásárolná vissza a céget, a főpolgármester azt felelte: ha a főváros által javasolt árban meg tudnak állapodni, akkor azt a társaság képes kitermelni.

A Fővárosi Közgyűlés február 29-én zárt ülésen határozott arról, hogy felmondhatja a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel kötött szerződést Tarlós István, szerződésszegés miatt. A főpolgármester másnap úgy nyilatkozott: a legkívánatosabb megoldás az, hogy sikerüljön megegyezni a befektetőkkel; amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros.

Aznap a társaság negyedének tulajdonosai, a francia Suez Environnement Hungária Kft. és a német RWE Hungária Kft. is jelezte, készek megegyezni, azonban elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák. A Fővárosi Vízművek befektetői és az önkormányzat 1997. április 11-én kötöttek szindikátusi és menedzsmentszerződést.