A 2008-ban negyedik alkalommal kiosztott, hat kategóriában meghirdetett, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary által közösen odaítélt "Az év befektetője" oklevéllel azoknak a vállalatoknak a tevékenységét díjazták, amelyek 2007-2008-ban a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. A Mercedes azzal érdemelte ki a kettős elismerést, hogy mintegy 800 millió eurós kecskeméti beruházása révén közvetlenül 2500 munkahelyet hoz létre.

Az év legnagyobb újra beruházó vállalata kategóriában a Hamburger Hungária Kft. végzett az élen; a cég mintegy 300 új munkahelyet teremtő bővítésével megvalósuló létesítmény-együttesben hulladékpapírból készült rostanyagból gyárt majd csomagolópapírt.

A legnagyobb regionális szolgáltató központot 2007-2008-ban az IT Services Hungary Kft. létesítette. A vállalat Budapesten és Debrecenben indít üzleti szolgáltató központokat, amelyek rendszerintegrációs, valamint üzemeltetési területeken szolgálják ki a cégcsoportot - a Deutsche Telekom AG-t - és nemzetközi ügyfeleit. Az ITD közleménye szerint a beruházással 1745 új munkahely jön létre Magyarországon.

A kutatás-fejlesztési együttműködésért járó díjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta kiemelkedő jelentőségű, elsősorban oktatási együttműködéseiért.

Az év befektetőbarát ipari parkja kategóriában a Szolnoki Ipari Park mellett a Szolnoki Önkormányzat is érdemesnek bizonyult a díjra. Az indoklás szerint az Ipari Parkban 2007-2008-ban letelepült négy vállalkozás több mint 520 közvetlen munkahelyet teremtett beszállítás igényes iparágakban, és a befektetések várhatóan további munkahelyeket generálnak majd.

A díjazott cégek beruházásai meghaladják az 1,2 milliárd eurót, az általuk közvetlenül teremtett munkahelyek száma pedig több mint 5200 - olvasható az ITD Hungary közleményében.