Távozik az Erste Bank Hungary vezérigazgatója

Távozik posztjáról Papp Edit, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója 2011. május 31-ével - közölte a hitelintézet.
MTI-Eco, 2011. február 15. kedd, 11:07
Fotó:

A banki közlemény kitér arra: Papp Edit 2007 óta irányítja a pénzintézetet, az Erste Banknál eltöltött több mint tíz éves felsővezetői pályafutása során sikeresen építette ki és bővítette a pénzintézet vállalati üzletágát, emellett évek óta csoportszintű koordinálói feladatot is ellátott az Erste Group Corporate Board elnökeként.

Az elnök-vezérigazgató irányítása alatt az osztrák tulajdonú Erste Bank Hungary pénzügyi csoport megszilárdította helyét a magyar nagybankok sorában - áll a bank közleményében.

A közlemény szerint a jövőben Papp Edit más szakmai kihívásokat kíván keresni Magyarországon.

"Papp Edit tíz éven át volt a vezetőség tagja, s ez idő alatt nagyon sokat tett a bankcsoportért, akár a magyarországi üzletágunk fejlesztését, akár a csoportszintű feladatokat illetően. Papp Edit vezetésével az Erste igen sikeresen kezelte a pénzügyi válságot azzal, hogy következetesen kitartott a szigorúan az alaptevékenységet, vagyis az ügyfeleket és az ügyfelek igényeit a középpontba állító üzleti stratégia megvalósítása mellett" - idézték a közleményben Andreas Treichlt, a tulajdonos Erste Group vezérigazgatóját.

HOZZÁSZÓLÁSOK