2012. január 31-ével távozik posztjáról Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese - közölte a társaság.

A lakossági üzletág vezetését 2012. február 1-jétől Jelasity Radován elnök-vezérigazgató veszi át, aki a kockázatkezelési feladatokat az érkező új igazgatósági tagnak, Bernhard Spaltnak adja át. Ezzel véglegessé válik a bank igazgatósági létszáma és összetétele.

Az Erste a közelmúltban jelentette be, hogy 2012 első hónapjaiban itteni dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 alkalmazottól válik meg és 43 magyarországi fiókját bezárja. (Utóbbiak listáját idekattintva böngészheti.)

A kiadott dokumentum szerint Sztanó 1997-től dolgozott az Erste-csoportnál, majd 2004-ben csatlakozott az Erste Bank Hungary Zrt.-hez. Kezdetben az Erste és a Postabank integrációját irányító csapat tagjaként, majd stratégiai igazgatóként dolgozott a bankban. 2007 óta volt a bank vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. Jelentős érdemei vannak abban, hogy az Erste Bank Magyarországon a második legnagyobb lakossági nagybankká fejlődött.