Távozik Felcsuti - új igazgatója lesz a Raiffeisennek

Húsz éves megbízatását követően távozik Felcsuti Péter, a jövő évtől új vezérigazgatója lesz a magyar Raiffeisennek. Az új igazgató, az osztrák Heinz Wiedner, 2003 óta tagja az igazgatóságnak.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 10:38
Fotó:

Heinz Wiedner lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója, miután év végén lejár Felcsuti Péter megbízatása, aki 20 évig állt a bank élén - áll a Raiffeisen közleményében.

Az 57 éves osztrák Heinz Wiedner - aki édesanyja révén félig magyar származású - 2001-ben lett a Raiffeisen International ügyvezetésének tagja, jóval a társaság 2005. áprilisi tőzsdei bevezetése előtt. 2003-ban operációs vezérigazgató-helyettesnek történt kinevezése óta Wiedner mindenekelőtt a szervezési, informatikai, bankműveleti területekért volt felelős a csoporton belül. Ezen túlmenően mint igazgatósági tag több más országbeli leánybankkal együtt a magyar leánybank felügyeletét is ellátta. A bankszakember feladata volt többek között a romániai Raiffeisen Bank és a Banca Agricola összeolvadási projektjének felügyelete is.

Heinz Wiedner 1993-ban csatlakozott a Raiffeisen Zentralbankhoz mint fizetésforgalmi osztályvezető. Ezt megelőzően 16 éven át több nemzetközi pozíciót töltött be a Citigroup-on belül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zenmester, 2010.09.09 19:37

Csodálom,hogy elküldték,pedig alázatosan kiszolgálta a főnökeit,utálat volt hallgatni,amikor nyilatkozott mindig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html