Budapesti taxipiac: egy szolgáltatóval kevesebb

Tízre olvad a budapesti minősített taxitársaságok száma, miután a TaxiPlus felhagy a szolgáltatással, helyét a 6×6 Taxi veszi át - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2020. augusztus 17. hétfő, 09:46
Fotó: Shutterstock - Képünk illusztráció.

Befejezte működését a TaxiPlus - ezt a cég jelentette be a Facebook-oldalán. A TaxiPlus Wordl Kft. megrendeléseit a továbbiakban a 6×6 Taxi Kft. teljesíti, ahogyan a TaxiPlus utasainak hívását is ez a társaság kezeli a jövőben.

A váltás nem meglepő, mivel a két vállalkozás egy cégcsoportba tartozik.A nyilvános adatok alapján a két cég csaknem ezer járműből álló flottát működtet.

Így a fővárosi minősített taxitársaságok száma tízre csökkent - írta a napilap. A BKK azonban arról számolt be, hogy nálunk a TaxiPlus még nem közölte, hogy beszünteti a működését.

A 2017 tavaszán alapított taxiscég TaxiPlus levonulásáról hivatalos magyarázat még nincs, de a koronavírus-járvány - pontosabban a fuvarállomány ebből fakadó drasztikus esése - nagy valószínűséggel hozzájárult a döntéshez, egyúttal pedig a budapesti taxis piac koncentrálódásához.

A Világgazdaság szerint szakmai fórumokon nem tartják kizártnak, hogy a fővárosi taxis parketten végül három-négy szereplő marad talpon.

HOZZÁSZÓLÁSOK