Hernádi Zsolt eladta a magyar randiportáljait

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiszáll az online társkereső bizniszből. Az osztrák Russmedia International ugyanis megvásárolta a tulajdonrészét a legnagyobb hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe-ban.
Herman Bernadett, 2019. június 7. péntek, 09:58
Fotó: Shutterstock

Az osztrák Russmedia International megvásárolta a Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának tulajdonában lévő Gran Private Equity többségi, 80 százalékos részesedését a Dating Central Europe Zrt.-ben. A tranzakció pontos értékét nem árulták el, de annyit elmondtak: Hernádi komoly nyereséggel szállt ki a cégből. A cégközlöny szerint öt évvel ezelőtt a Gran Private Equity 4,117 millió forint és 1,8 millió euró pénzbeli hozzájárulással szállt be a Dating Central Europe-ba.

Ez a cég működteti a Randivonal, a Viszony.hu, a Vagyok Neked, a Puncs.hu, a Melegrandi és a Szexrandi portálokat. A társaság vezetője, Weiler Péter továbbra is cégcsoport élén marad, amely az elmúlt 5 év során megduplázott árbevételét a következő időszakban is a kétszeresére tervezi növelni. Tavaly a Dating Central Europe 524,3 millió forintos árbevétel mellett 127,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

Kiváló növekedési potenciált látunk a Randivonalban és a cégcsoporthoz tartozó többi niche társkereső oldalban egyaránt - nyilatkozta Eugen B. Russ, a Russmedia International ügyvezetője. A Randivonal alapítójával, Weiler Péterrel hiszünk a folyamatos növekedésben és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a cégcsoport a következő fejlődési szintre lépve a régió nemzetközileg is fajsúlyos szereplőjévé váljon. A Randivonalon kívül további akvizíciókat tervezünk a közép-kelet-európai régióban - fogalmazott a vásárló.

Az új többségi tulajdonosunkban megtaláltuk ideális partnerünket abban, hogy nemzetközi jelenlétünket erősíteni tudjuk és társkereső platformjaink még több és több párnak segítsen egymásra találni weboldalainkon és mobilapplikációinkon keresztül - tette hozzá Weiler Péter, a Randivonal vezetője és társtulajdonosa. Ambíciózus terveink vannak, de úgy gondoljuk, hogy megfelelő partnert találtunk ahhoz, hogy meg is valósítsuk azokat - mondta Weiler, aki szerint a nemzetközi erősödés mellett továbbra is koncentrálnak a magyar piacra, hogy vezető helyüket megőrizzék az online társkereső szegmensben.

Korábban vidéki lapjai voltak
Az osztrák Russmediának nem ez az első magyarországi médiaberuházása, korábban vidéki napilapjai voltak (Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország), ezeket később eladta egy, a VCP-csoporthoz köthető cégnek. Az osztrák VCP volt az a kockázati tőkebefektető, amely megvásárolta annak idején a Mediaworksöt, amely később a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozóhoz köthető Opus tulajdonában került, jelenleg pedig a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.06.07 18:39

Bruhaha ! A 24 óra portál cikkéből kiderül az is ,hogy Orbán uraság barátai, Hernádi és Garancsi uraságok e
lapoldal biznisz kapcsán igen sikeresek voltak a KÖZPÉNZ elmagánosításában ! Emiatt az EU CSALÁS ELLENI
szerve, az OLAF , több mint 4 milliárdot követel vissza ezen uraságok érdekes tevékenysége kapcsán !
PERSZE, csak ha jól olvastam a 24 óra hasábjain megjelenteket ! Ez az apróság miért maradt ki ebből az
irományból ? Netán, ezügyben is az lesz mint az ELIOS esetében ? Ott az ÁLLAM BÁCSI inkább lemondott a
több mint 13 milliárdos EU-s pénzről,miután az OLAF számos törvénytelenséget talált ! Így KÖZ ,a MAGYAR NÉP
egésze fizetheti az ELIOS ügy sarát, a költségvetésből ! Vagy tévedek ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.06.07 12:08

csak nem a MOL-al is akar foglalkozni:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html