Tele vannak pénzzel az atm-ek

Bár a bankok tapasztalata szerint is változtak a magyarok pénzfelvételi szokásai, nem lett gyakoribb a pénzkiadó automaták kiürülése - derül ki a Magyar Nemzet körkérdéséből.
Napi.hu, 2014. május 14. szerda, 07:43
Fotó: Napi.hu

Az UniCredit Bank például egyáltalán nem tapasztalta, hogy ez a helyzet állna elő az ingyenes készpénzfelvétel miatt, és szükség esetén akár egy napon belül is feltöltik az atm-eket.

Az OTP Bank ügyfelei kevesebb alkalommal, de több pénzt vesznek fel február óta. Miután azonban automatáikból legfeljebb 40 bankjegy vehető fel, s a címletek sem egyenletesen fogynak el, előfordulhat időleges hiány. Például akkor, ha csak ezerforintos van a gépben.

Az Erste Bank tapasztalatai szerint a fizetésnapokat követően valóban nagy az automaták leterheltsége, ezért a címletkiosztáson, az ATM-be töltött összegen és a feltöltés gyakoriságán is változtatnak. A hónap elején a nagyobb, a végén pedig a kisebb címletek iránt nagyobb a kereslet.

A CIB-nél is 10 százalékkal növelték az automatáknál elhelyezett készpénz mennyiségét - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

andras_h, 2014.05.14 09:18

A kétszeri ingyenes pénzfelvétellel ez a rablók aranykora. Mindössze le kell parkolniuk az ATM elé, és várni a madárra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html