Több tucat jogsértést, szabálytalanságot, hanyagságot és tudatos hazudozást tárt fel a Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya a főváros cégeinél - írta a Magyar Nemzet. Az önkormányzati közszolgáltató társaságokat összefogó Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. tagvállalatainál a belső ellenőri javaslatok 57 százalékát követte intézkedés, míg 2015-ben még 64 százalék volt ez az arány.

A napilap szemezget a rengeteg szabálytalanságból és gyanús ügyből. Például a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában csak a szabálytalanul kötött szerződések egy részét módosították és valótlan tartalmú beszámolót készítettek a főjegyzőnek. Budapest kulturális intézményeinél "csak" a számviteli törvényt sértették meg rendszeresen.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél előfordult, hogy egy értékes ingatlanról fizikai szemrevételezés nélkül készítettek értékbecslést. A Főpolgármesteri Hivatal városigazgatóság főosztálya közterület-hasznosítási osztályán nagyvonalúan eltekintettek a díjtartozások beszedésétől és még késedelmi kamatokat sem számítottak fel.