Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Gazdasági Versenyhivatal kötelezettségként írta elő az irányításszerző vállalkozásoknak, hogy közös irányítási jogaik révén biztosítsák, hogy a MédiaLog az általa nyújtott előfizetéses lap- és magazinterjesztés szolgáltatást minden azt igénybe venni kívánó félnek azonos feltételekkel (diszkriminációmentesen) nyújtja; valamint a fenti szolgáltatását igénybevevő ügyfelektől tudomására jutott, azok üzleti titkát képező információkat mások részére (ideértve a kérelmezőket is) nem teszi hozzáférhetővé.

A GVH az utóvizsgálatban beszerzett adatok alapján megállapította, hogy a MédiaLog szolgáltatását valamennyi ügyfele részére versenysemlegesen nyújtotta, az általános szerződési feltételekben és az annak részét képező tarifarendszerben foglaltak szerint; attól eltérő kedvezményeket az alapító kiadóknak nem biztosított.

A MédiaLog emellett biztosította, hogy minden ügyfele (ideértve az alapító kiadókat is) csak saját üzleti titkaihoz, saját előfizetőinek személyes adataihoz fér hozzá. Ennek keretében a MédiaLog biztonságos, jelszóval védett, ügyfelenként izolált számítástechnikai rendszert működtet, munkavállalói pedig az ügyfelekkel közösen kialakított adatvédelmi, adatfeldolgozási szabályzat alapján járnak el.

A fentiekre tekintettel a Gazdasági Versenyhivatal az utóvizsgálatban megállapította, hogy a vizsgált időszakban a MédiaLog megfelelően teljesítette a kötelezettségeket - áll a GVH közleményében. A kötelezettségek továbbiakban történő teljesítésének ellenőrzésére a GVH újabb utóvizsgálati eljárást indíthat.