Egyelőre nem lesz bombák elleni hordozható eszköze a Készenléti Rendőrségnek

Két darab rádió távirányításos, bombák elleni hordozható eszközt akart vásárolni a Készenléti Rendőrség, de túl drága ajánlatok érkeztek, ezért a tender eredménytelen lett.
Németh Géza, 2020. szeptember 3. csütörtök, 12:10
Fotó: Napi.hu

Az eredménytelenné nyilvánított nyílt tenderről az ajánlatkérő Készenléti Rendőrség tett közzé közleményt az uniós közbeszerzési közlönyben. A becsült ellenértéket és az ajánlati árakat nem tartalmazza a közlemény.

Az ajánlattevők a következők voltak: a debreceni Harmónia 91 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a szolnoki Reintex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és két fővárosi székhelyű cég, a HTI Haditechnikai Intézet Kft. és a Kraft HD Zrt.

Idén januárban egy nehéz- és két közepes tűzszerészrobotot, valamint négy tűzszerész romboló eszközt vásárolt a rendőrség a CBRN Magyarország Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Kft.-től, nettó 327 millió forintért.

A Napi.hu áprilisi híre szerint pedig a "Scorpio" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Gamma Műszaki Zrt. szállíthatott a Készenléti Rendőrségnek felderítő, beavatkozó és mentesítő járműveket, nettó 1 millió 177 ezer euróért (mintegy 450 millió forintért).

HOZZÁSZÓLÁSOK