A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A déli nyaktag új bejáratként szolgál majd a Palotába, illetve a majdani Szent István-terembe. Az épületszárny teljes beépített alapterülete nettó 1 190 négyzetméter. A műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínen lévő épületben a következők kapnak helyet:

  • a pinceszinten lesz a gépészet,
  • a földszinten kap helyet egy új fogadótér, külön belsőépítészeti tervek alapján, ahol kialakítanak egy új büfét, ajándékshopot és ruhatárat is,
  • az első emeleten lesz a Szent István terem, amelynek a belsőépítészeti kialakítása nem tartozik a mostani feladatok közé,
  • a második emeleten lesz egy újabb kiállítótér,
  • a tetőtérben a légcserét biztosító gépeket helyezik el.

A nyertessel január 9-én kötött szerződést az ajánlatkérő..

Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft., a Laterex Építő Zrt., valamint az Újlaki Építő Kft. is.

A nyertes Confector Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 1990-ben alakult, a jegyzett tőkéje 100 millió forint. A tulajdonosai Holman Attila, Holman László és Holman Sándor Attila. A cég 2018-ban 10 milliárd 487 millió forint nettó árbevétel mellett 315 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

A Várkapitányság tavaly augusztusban közölte, hogy három év alatt 8 milliárd 655 millió forintból kívánja felújítani, illetve helyreállítani a budai vár falait.