Két újabb híd épül az Ipolyon

Őrhalom és Ipolyvarbó, valamint Drégelypalánk és Ipolyhídvég között épül új híd az Ipoly folyón. A hidak Magyarországot és Szlovákiát kötik össze.
Németh Géza, 2020. december 28. hétfő, 12:36
Fotó: Pixabay

Az első nyílt tenderfelhívást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint az Obec Vrbovka jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

Ez a híd Őrhalom és Ipolyvarbó (Vrbovka) között épül. A tender első része a hídépítés, míg a második része a magyar oldali út építése, amely 1340 méteres, és kétszer egysávos.

A másik tenderfelhívás a Drégelypalánk-Ipolyhídvég (Ipel'ske Predmostie) közötti hidat és a rávezető utat tartalmazza. Itt a NIF mellett a másik ajánlatkérő az Obec Ipeµské Predmostie. A tender itt is két részből áll, első maga híd, a másik az 1017 méteres magyar oldali rávezető út, amely itt is kétszer egysávos.

Az építési idő mindkét esetben 24 hónap.

Az ajánlattevőknek referenciaként be kell mutatniuk a megelőző 8 évben befejezett és legfeljebb 13 éven belül megkezdett, műszaki átadás-átvétellel lezárt, szerződésszerűen teljesített

- az első hídnál 20 méteres támaszközű híd építését (a második hídnál a támaszköz 35 méter),

- mindkét hídnál egy legalább 300 méter hosszú közút építését, vagy felújítását.

Az ajánlattételi határidő mindkét hídra február 10. Az értékelésnél az ár 70, a minőség 30 súlyszámmal szerepel, mindkét esetben.

A projekteket az uniós SK-HU INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program finanszírozza.

HOZZÁSZÓLÁSOK