Gyakorlati pilótaképzésre keres vállalkozót a Nyíregyházi Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem három évre, 27 hallgató közforgalmi pilóta kiképzésére keres gyakorlati kiképzőt, 976 millió forint keretösszeg erejéig.
Németh Géza, 2020. szeptember 18. péntek, 12:00
Fotó: Getty Images

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Nyíregyházi Egyetem tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A hivatásos repülőgépvezető gyakorlati kiképzésre szánt 976 millió forintos keretösszeg további 30 százalékos opcióval egészülhet ki. A gyakorlati képzés helye a nyíregyházi repülőtér. A teljes gyakorlati képzés 143 légi órát és 60 szimulátor órát tartalmaz.

Az ajánlattevőnek fel kell mutatnia az utóbbi három évben befejezett, és legfeljebb hat éven belül megkezdett, a hatóság által jóváhagyott ATPL(A) - közforgalmi - integrált repülő gyakorlati képzés keretében legalább 15 fő repülőgép-vezető sikeres kiképzésére vonatkozó referenciát.

Az ajánlattételi határidő október 25.

Idén májusban a gödöllői székhelyű Cavok Aviation Training Kft. nyerte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pilótahallgatóinak gyakorlati képzésére kiírt tendert, nettó 1 milliárd 260 millió forinttal. A becsült ellenérték 1 milliárd 304 millió forint volt. A képzés keretösszege 36 hónapra szól. A hallgatók száma évfolyamonként 30 fő és a gyakorlati képzés 4 féléves lesz. A gyakorlati repülés ez alatt az idő alatt 235,5 óra, de ebből 68 óra a szimulátoros kiképzés.

HOZZÁSZÓLÁSOK