A cég áprilisig Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonában volt, a kormány egészen eddig nem ismerte el a vizsgálat tényét - írja a Portfolio.hu.

"Tájékoztatom, hogy az OLAF OF/2015/0034/B4 szám alatt folytat vizsgálatot az Elios Innovatív Energetikai Zrt. (E-OS Innovatív Zrt.) által megvalósított egyes projektekkel kapcsolatban" - idézi a hivatal válaszát Facebook-oldalán Jávor Benedek.

Az Eliost többször támadták már amiatt, hogy a tulajdonosa Tiborcz István. Orbán Viktor veje a támadások miatt áprilisban el is adta tulajdonrészét. A kormány eddig nem ismerte el az OLAF-vizsgálat tényét, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott , hogy teljesen szabályosak volt a vállalkozás tendergyőzelmei.

Tiborcz azóta megvált a cégtől, a Céginfo.hu adatai szerint az Elios-tulajdonos Green Investments & Solutions Kft. új tulajdonosa Tiborcz István és üzlettársa, Hamar Endre után, idén április vége óta - a Várkert Bazárt és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika főépületét felújító és új épületeit építő - West Hungária Bau Kft. egyik cége, a WHB Befektetési Kft.