Terjeszkedik a magyar papírgyártó

A bezárt Piszkei Papírgyár területének egy részén gyártó- és logisztikai bázist épít Lábatlanon a Forest-Papír Kft. A közel kétmilliárd forintos beruházáshoz a társaság 812 millió forintos pályázati támogatást kapott.
MTI-Eco, 2012. szeptember 20. csütörtök, 15:05
Fotó: Napi.hu

Az első lépcsőben felújítanak és kibővítenek egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot, ahová új gépeket állítanak be. A létesítményt egy év múlva szeretnék átadni - közölte Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír ügyvezetője. A fejlesztés következő fázisaiban a cég öt év alatt a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonná össze. A projekt teljes értéke mintegy hatmilliárd forint.

Az új üzemben különböző minőségű kombinált papírból készülő többrétegű toalettpapírt, valamint tekercsben és ívben előállított kéztörlőket gyártanak majd, várhatóan 20 új munkahely létesítésével.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport tíz cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportja. A munkatársak száma meghaladja a 300-at. A Forest-Papír Kft.-nél 203-an dolgoznak, a cég 2011-es nettó árbevétele elérte a 9 milliárd forintot. A vállalat termékeit a hazai értékesítés mellett 14 országba exportálják.

HOZZÁSZÓLÁSOK