Az i-Cell meghatározó regionális szerepre törne a mintegy 6 milliárd eurósra becsült európai telematikai piacon. A cég főként haszongépjárműveknek nyújt flottakövetési szolgáltatást, de ők fejlesztették a tehergépjárművek útdíjfizetési rendszerét (HU-GO) is.

A teherforgalom bővülésével és a fizetős rendszerbe bevont újabb útszakaszokkal a társaság hazai fejlődési kilátásai biztatók - indokolta a befektetési döntést Dunai András, a Lead Ventures partnere. Az európai haszonjárművekbe szerelt telematikai eszközök száma 2018-hoz képest 2022-re 30 százalékra nőhet.

A Lead Ventures scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető cég. A 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a Mol, az állami MFB és Eximbank a legnagyobb befektetője. Az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik kiemelkedő vállalkozásának számító i-Cell célja, hogy a mintegy 6 milliárd eurósra becsült európai telematikai piac meghatározó regionális szereplőjévé váljon a Lead Ventures és a Mol támogatásával - közölte a befektető.