Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kereskedelmi hatósági ellenőrzés során a német hatóság határérték feletti formaldehid és melamin kioldódást mért bambusztálkákból. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett, a Müller Drogéria üzletibe - hívta fel a figyelmet a Nébih közleményére hivatkozva a hvg.hu.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült az esetről.

A termékek márkája: Bamboo Fibre Products

  • SUNNY flamingó motívumos 20 cm-s bambusz tányér - Tételazonosító: 81601
  • SUNNY kerek bambusz tálca 30 cm-s - Tételazonosító: 81594
  • SUNNY flamingó motívumos 14 cm-s bambusz salátástálka - Tételazonosító: 81604
  • SUNNY flamingó motívumos 20 cm-s bambusz salátástálka - Tételazonosító: 81605

A magyar hatóság kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott tálkával, ne használja azt!

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

A formaldehid olyan vegyület, amelyet főként műanyag gyanták, ragasztók előállításához használnak, de megtalálható a kipufogógázokban és a cigarettafüstben is. Nagy mennyiségű belélegzése szem- és légzőszervi irritációt okoz, hosszútávon pedig növelheti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát - írta a Nébih.