Villamos is lesz az új Duna hídon

A Budapest déli részén megépülő új Duna hídhoz (Galvani hídhoz) kapcsolódó villamospálya tervezésére írt ki tendert a NIF. A becsült ellenértéket most sem közölte.
Németh Géza, 2020. szeptember 3. csütörtök, 13:45
Fotó: Napi.hu

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új villamospálya 4 kilométer hosszú lesz és 5 megállót, valamint egy végállomást foglal magába. Biztosítani kell a meglévő villamos hálózatba való csatlakozást is.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közúti villamosvasúti infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódó tervezési és engedélyeztetési feladatok elvégzéséből legalább nettó 100 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő október 10. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Február végén a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa és a főváros képviselői megegyeztek többek között a Galvani híd megépítéséről is. Akkor Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, egyben a Közfejlesztések Tanácsának alelnöke azt nyilatkozta, hogy megoldódott a Galvani híd kérdése, és eldőlt, hogy következő új dunai hídként a Rákóczi hídtól délre fekvő, Dél-Buda, Csepel, Dél-Pest összeköttetését és a belvárosi hidak és bevezető utak jelentős forgalomcsökkentését biztosító Galvani híd épül meg. A főváros támogatta a kormányzati tervet, a kormány pedig garanciát adott arra, hogy a pesti oldalon a hídhoz kapcsolódó úthálózat nyomvonalára a főváros javasolta alternatívákat is megvizsgálják, és az egyetlen kritikus útszakaszon kizárólag a helyi lakosok és az érintett önkormányzatok bevonásával születik döntés a nyomvonalról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.09.03 15:29

Még sehol sincs egyetértés a nyomvonalakban, nincs mihez kapcsolódni a pesti oldalon villamossal, de a másik oldalon is kérdéses a dolog, Csepelen szinte minden útban van - de az első sikerjelentés már megvan ! Ezt fogjuk ragozgatni még százszor, megfinanszírozni majd valamikor csak egyszer, de akkor nagyon drágán. Nem kellene már ülepen billenteni ezt a fakenews fejlesztési bagázst ? A Ligetben rendetlenség, úgymegyünk neki a télnek, hogy nincs vízelvezetés, ami parj, játszótér már elkészült, az is tönkremegy - és nem azért, mert nem szabad további monstrumokat beépíteni oda ! Szóval, előbb lássuk a terveket, fürj elvtárs, aztán beszélhetünk a pénzről .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html