"Büntető" díjat kér a Tesco a 10 ezer forintnál kisebb online vásárlásoknál

A következő héten már 750 forintos „büntető” díjat kell fizetnie annak, aki 10 ezer forintnál csekélyebb értékben rendel online a Tescótól. A szállítási díjak általában is drágulhatnak - figyelmeztet az Azénpénzem.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. november 5. kedd, 17:12
Fotó: Napi.hu

Díjmentes a szállítás 2019. november 11-étől december 18-ig annak, aki online 35 ezer forint felett vásárol - tudatta a Tesco. Hangsúlyozták viszont, hogy a 2019. december 19-25. közötti vásárlásokat már szállítási díj terheli majd. Érdemes felidézni, hogy az áruházlánc korábbi Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) szerint egész évben díjmentes volt a 39 ezer forint feletti rendelés. Esetenként akadtak még plusz akciók - olvasható a portálon.

A Tesco tájékoztatása szerint, ha valaki 2019. november 11-től 10 ezer forint alatti értékben rendel, annak 750 forintos "kosárdíjat" kell fizetnie. Persze ez a szokásos kézbesítési díjat fejeli meg.

Az áruházlánc azt írja, hogy a nagyobb összegű megrendeléseket ezt követően is csak a "megszokott szállítási díj terheli". A régi és az új ÁSZF között viszont változás még, hogy míg korábban a normál kiszállítás díjai idősávtól függően 599 forinttól 1249 forintig terjedtek, a felső korlát jelenleg már 1599 forint.

Az áruházlánc a díjemelést egy plusz, szintén fizetős szolgáltatással egészíti ki. A vevőknek mostantól a nejlonzacsikat kivezetve lehetőséget adnak arra, hogy a megrendelt termékeket papírzacskóban kérjék. Ennek ára 138 forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK