Tesco-val is BUX-olhat a kisnyugdíjas

Hőnyi Gyula, 2010. szeptember 30. csütörtök, 06:45
Fotó:

- Fiam! Adjon nekem egy kiló lisztet szeptemberi lejárattal és csapjon hozzá néhány kontraktus BUX-ot.
De tényleg mekkora ötlet bevinni az értékpapír-számla szolgáltatást egy hipermarket dobozba? Ilyen még nem volt. Olyan igen, hogy egy hipermarket autót árult, olyan is van, hogy ékszert, meg olyan is, hogy pénzügyi szolgáltatást nyújt, de hogy egy hipermarket a vásárlóit rávezesse az értékpapír piacra... Azon túlmenően, hogy a Mari nénis viccek tömkelegét lehetne elsütni a Tesco Brókerrel kapcsolatban, ki kell jelenteni, hogy ez itthon igen is innovatív megoldás - kérdés persze kinek. Nyilvánvaló, hogy a Tesco Bróker elindulása nem generál a Tesco-nak újabb vásárlókat, ráadásul a remegő kezű kisbefektető, ha veszít, az alacsonyabb árrésű párizsit veszi nem a nagyobb hasznot hozó téli szalámit.
Az viszont itt és most borítékolható, hogy a Tesco Bróker háttérét adó Random Capital tengernyi kis- és közepes befektetőt foghat, hiszen szolgáltatása a hipermarket árképzéséhez hasonlóan, egyszerűen fogalmazva versenyképes a piacon. Az más kérdés persze mit kezd hosszú távon a piachoz egyáltalán nem értő kis pénzűekkel, akik adni-venni csak nagyon ritkán szeretnének. Én nem tudom és hivatalosan valószínűleg soha nem tudom meg, hogy a díl mennyibe fáj a szolgáltatónak, de hogy nem került a Tesco logó neki annyiba, amennyit ma valóban ér, az szinte biztos.
Úttörőként pedig egy alakuló félben levő pénzügyi-kereskedelmi rendszerbe kerül bele, ez pedig hosszabb távon sokat hozhat a konyhára. Ma Magyarországon szinte mindent el lehet adni Tesco logóval. (Még egy olyan klubkártyát is, amely valójában ma még egyetlen a piacon levő hasonló szolgáltatással sem versenyképes. Valójában jövő tavaszra ígérik a teljes rendszer felállását, amely arra enged következtetni, hogy "kívánatos" hűségrendszert szeretne kialakítani a Tesco, amelyhez több pénzügyi szolgáltatás is kapcsolható lesz.
A kérdésre válaszolva pedig: valóban jó ötlet-e brókeri szolgáltatást napi fogyasztási cikk parkettre helyezni, nem tudom, ám ahogy a sajt bukéját a lejáratának közelsége, úgy e szolgáltatás értékét is az idő adhatja meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.30 12:00

A tözsdézők 85%.-a veszteséges 15% meg nyereséges, legalábbis ezt mondták egy igen komoly traderekből álló befektetési esten (konkurrens lap rendezvényét nem illik itt említeni)..

Lehet pl. daytradelni OTP részvényekre napon belül 2x 0,1% ra és mondhatjuk, hogy milyen olcsó a kötés, máshol 0,3%. a daytrade.
meg lehet úgy is daytradelni ahogy a profi csinálja. pl.

Vegyünk az EUREXEN german bund határidős kontraktust (német állampapir ) . kódja: FGBLZO )
5 kontraktus értéke : 659.000 EURO.
ennek a kötési költsége 2x31 EURO
Szükséges fedezet minimum: 8900 EUR
ebben az esetben a "dij" 0,0094 % összesen mig a fenti OTP.-s példában 0,2%
Az 5 kontraktust akár 2010.dec. 8 ig is megtarthatom (nincs kamat by the way) nem kell a nap végén bezárni, ha meg nem arra megy a piac akkor marha gyorsan bezárod és új kötést nyitsz mert borzasztó olcsó tehát napi 5-10 poziciót is zárnak nyitnak a spekik ilyen horror összegekkel.
Szóval ennyit arról, hogy mi az olcsó meg mi a drága, meg arról, hogy melyik csoportba fog a kisnyugdijjas Tesco gazdaságos vásárló tartozni.
Ezért irtam, hogy normális brókercéget keressetek, ahol megkapjátok a segitséget ahhoz, hogy mivel és hogyan tözsdézzetek és erre ne sajnáljátok a dijjukat. Majd ha már értesz hozzá akkor kereshetsz olcsó platformokat és kimehetsz a határidős piacokra fillérekért !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html