Tesco: hamarosan minden eldőlhet

Hétfőn két fontos témában is tárgyalóasztalhoz ülnek a felek a Tesco áruházláncnál: előbb a győri bérszámfejtők sztrájkja ügyében, majd az összes tescós munkavállaló idei béremeléséről születhet döntés - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2019. február 11. hétfő, 07:04
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció.

Negyedik munkanapja sztrájkolnak Győrben a tescós bérszámfejtők, akik továbbra sem akarnak engedni eddigi követeléseikből. Sztrájkbizottságuk ma ismét egyeztet a vállalattal - számolt be a napilap.

Emellett ma tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek és az áruházlánc képviselői is, hogy megállapodjanak a 2019-es béremelés mértékéről, illetve az egyéb, dolgozóknak járó idei juttatásokról. Még nem volt rá példa, hogy az aktuális év fizetéseiről február közepe felé ne legyen döntés, ami ezúttal több mint 17 ezer alkalmazottat érint a láncnál. A tárgyalások kezdetekor a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (KDFSZ) két számjegyű emelést tartott általános elvárásnak a tescósok esetében, vagyis ehhez havonta minimum 10 százalékkal, azaz bruttó 15-20 ezer forinttal kellene nőniük a béreknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK