Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ígéretekkel ellentétben nem nő a létszám a magyar Tescónál, sőt, tovább csökkent az állomány - írja szombati számában a kormánypárti lap. (Van, ahol 13. és 14. havi bér is lesz.)

Értesüléseik szerint több vidéki egységből, illetve a győri irodaközpontból is több tucat dolgozó mondott fel. Az ok: más cégek magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket kínáltak.

"Vannak ugyan üzletek - főképp a forgalmasabb helyeken -, ahol bővítik az állományt, azonban több olyan Tesco-egység működik az országban, ahol a dolgozók és a vásárlók napi tapasztalatai ellenére sem várható, hogy a karácsonyi bevásárlási szezon előtt gyarapodik a létszám. Ennek indoklása a munkáltató részéről az, hogy az adott üzlet nem teljesíti az előre kalkulált nyereséget, ezért nincs keret újabb munkavállalókra" - írja a Magyar Idők.

Bubenkó Csaba, Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt közölte a lappal, hogy november 9-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a vállalattal, ahol napirendre kerülnek az eddig rendezetlen kérdések.

Reagált a Tesco:

Cikkünk megjelenése után a Tesco az alábbi állásfoglalást küldte:
A Tesco a szakszervezetekkel kötött megállapodás szerint jár el, a toborzás és a munkaerő felvétel folyamatos. A napilap tömeges felmondásokra vonatkozó állítása minden valóságalapot nélkülöz.
A Tesco nem adott ki utasítást a létszámok befagyasztására, éppen ellenkezőleg, a Tesco folyamatosan együtt dolgozik a munkaügyi központokkal, önkormányzatokkal és a szakképző intézményekkel is a toborzás hatékonyságának növelése érdekében. A Tesco karrieroldalán is jól látszik, hogy a felvétel folyamatos. Mindemellett a Tesco jövő héten indítja a szezonális, minden áruházát érintő Karácsonyi toborzási kampányát.